Kidolgozott szóbeli tételek Vállalkozási mérlegképes könyvelő képesítő vizsgára

9 450 Ft

Szerzők: Dr. Veress Attila, Dr. Siklósi Ágnes, Havass Norbert, Barts Gábor, Ihász Gábor, Kozma Norbert, Dr. Sisa Krisztina

A könyv azoknak a vállalkozási mérlegképes könyvelő szakmai képzésben résztvevőknek készült, akik már sikeresen teljesítették a képesítő vizsga írásbeli részét és éppen a „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése” projektfeladatra (SZÓBELI VIZSGÁRA) készülnek.

A PENTA UNIÓ Zrt. távoktatásos vállalkozási mérlegképes könyvelő képzésein résztvevők a kiadványt elektronikus formában a “Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése, ellenőrzés” modul tananyagának részeként kapják meg. A papíralapú kiadványt 25% kedvezménnyel rendelhetik meg (a kedvezményt utólag tudjuk jóváírni, ezért ez esetben ne válassza a bankkártyás fizetést! Megrendeléskor a jegyzeteknél kérjük feltüntetni a képzési csoport azonosítóját).

Leírás

A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakmai képzés tankönyve

A könyv azoknak a vállalkozási mérlegképes könyvelő szakmai képzésben résztvevőknek készült, akik már sikeresen teljesítették a képesítő vizsga írásbeli részét és éppen a „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése” projektfeladatra (SZÓBELI VIZSGÁRA) készülnek. A projektfeladathoz kapcsolódó, a Pénzügyminisztérium által elfogadott, 2021. október 8-ától érvényes tételek alapvetően két követelménymodulhoz kapcsolódnak: a Pénzügyi számvitel és a Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése modulokhoz. A könyv a 24 tételből álló központi tételsor kidolgozott tételvázlatait tartalmazza. Minden tételkidolgozás – a központi tételsorhoz igazodva – 3 részből (a, b és c) áll, így a kiadvány összesen 72 tételkidolgozást tartalmaz. A szakmai igényesség mentén kidolgozott, áttekinthető rendszerbe foglalt tételkidolgozások a sikeres szóbeli vizsgára történő felkészüléshez nyújtanak kiváló segítséget. A könyv több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkező szerzői számos országos tankönyv és példatár szerzői, társszerzői.

A központi tételsor az első kiadás megjelenésétől nem változott, de a könyv aktualizált második kiadásában már a 2024-ben életbe lépő számviteli változások (a halasztott adó alkalmazása és a visszaváltási díj számviteli kezelése) is „bedolgozásra” került. Az aktualizálás mindösszesen négy tételt (3/A, 4/A, 6/B, 18/A tételek) érintett.

A könyv a Példatár a számvitel alapjaihoz – Könyvviteli ismeretek és a Példatár a pénzügyi számvitelhez című kiadványokkal együtt a vállalkozói mérlegképes könyvelő képzés alapjainak számító tankönyvsorozat része.

Példatár a számvitel alapjaihoz – Könyvviteli ismeretek című könyv a képzés “Könyvviteli ismeretek” moduljának gyakorlatias feldolgozását tartalmazza, a Példatár a pénzügyi számvitelhez a képzés “Pénzügyi számvitel” modulját dolgozza fel, a Kidolgozott szóbeli tételek Vállalkozási mérlegképes könyvelő képesítő vizsgára című kiadvány pedig a Pénzügyminisztérium által a képesítő vizsga szóbeli vizsgarészéhez közzétett tételsorának elméleti alapokon álló, de mégis gyakorlatias kidolgozását tartalmazza.

***********

Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés >> Érdekel a képzés

További információk

Szerzők

Barts Gábor, Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Sisa Krisztina Andrea, Dr. Veress Attila, Havass Norbert, Ihász Gábor, Kozma Norbert

Kiadás éve

2024. május

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Oldalszám

320

Formátum

A/4

Nyilvantartási kód

70016/24

Érdekelhetnek még…

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési tájékoztató.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM