Példatár a számvitel alapjaihoz – Könyvviteli ismeretek

7 900 Ft

Szerzők: Balázsiné Dr. Farkas Katalin – Frányó Zsófia – Dr. Kardos Barbara – Dr. Siklósi Ágnes – Dr. Simon Szilvia – Dr. Sisa Krisztina – Dr. Szijártó Boglárka – Dr. Török Martina Zsófia – Dr. Veress Attila

A Példatár a gazdasági felsőoktatás Számvitel alapjai tantárgyának és a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés Könyvviteli ismeretek követelménymoduljának gyakorlati szintű feldolgozását célozta meg.

Ajánljuk a mérlegképes könyvelő- és a pénzügyi-számviteli ügyintézői képzésekhez, a közgazdasági technikumoknak, a gazdasági felsőoktatás hallgatónak és mindenkinek, aki először próbál eligazodni a számvitel szövevényes útvesztőjében.

 

 

Leírás

A Példatár jól átgondolt tematikához illesztett fejezetek feladatait a szerzők két csoportba rendezték:

  1. Az első csoportba a tanórai megoldásra felkínált feladatok kerültek, amelyeknek a megoldási nincsenek közölve a példatárban.
  2. A második csoportban a teljes körűen kidolgozott (megoldott) gyakorló feladatok találhatók, amelyek az önálló, „otthoni” gyakorlást segítik majd.

A Példatárban minden tanórai példának van egy párja a megoldott gyakorló feladatok között. Így azok a hallgatók (képzésben résztvevők), akik a tanórákon nem ebből a példatárból tanulnak, a megoldott gyakorló feladatok alapján a nem megoldott tanórai megoldásra felkínált feladatokat is ki tudják dolgozni.

A szerzők mindannyian a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának Számvitel Tanszékének főállású oktatói és a példatár a több éves oktatói és gyakorlati tapasztalatuk alapján készült el.

A Példatárat ajánljuk a vállalkozási mérlegképes könyvelő, és a pénzügyi-számviteli ügyintézői képzésekhez, a közgazdasági technikumok tanulóinak, a gazdasági felsőoktatás hallgatónak és mindenkinek, aki először próbál eligazodni a számvitel szövevényes útvesztőjében.

***********

A Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés résztvevői számára ajánljuk kapcsolódó “Kidolgozott szóbeli tételek Vállalkozási mérlegképes könyvelő képesítő vizsgára” című kiadványunkat is!

Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés >> Érdekel a képzés

További információk

Kiadás éve

2023. szeptember

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Oldalszám

260

Szerzők

Balázsiné Dr. Farkas Katalin, Dr. Kardos Barbara, Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Simon Szilvia, dr. Sisa Krisztina, Dr. Szijjártó Boglárka, Dr. Török Martina Zsófia, Dr. Veress Attila, Frányó Zsófia

Nyilvantartási kód

9945/23