Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.szakkonybolt.penta.hu weboldalon (továbbiakban: Webáruház) elérhető szolgáltatás igénybevételének a vásárló (továbbiakban: Vevő) általi használatának feltételeit. A Vevő a Webáruház használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat és tudomásul veszi, hogy megrendelése fizetési kötelezettséggel jár.

 

A Szolgáltató

 1. A www.szakkonyvbolt.penta.hu online áruházat a PENTA UNIÓ Zrt. üzemelteti (továbbiakban: “Szolgáltató”).
 2. A Szolgáltató cégneve: PENTA UNIÓ Oktatási Centrum Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: Szolgáltató).
 3. A Szolgáltató székhelye: 7622 Pécs, Czinderi u. 6.
 4. A Szolgáltató postai címe: 1051 Budapest, Sas utca 25.
 5. Adószám: 11679235-2-02
 6. Cégjegyzékszám: 02-10-060356
 7. A szakkonyvbolt.penta.hu tárhelyszolgáltatója az AB Plusz Bt. abplusz@abplusz.hu
 8. A szerződés nyelve magyar.

A szolgáltatás igénybevétele

Rendelés menete

A megrendelések leadása a szakkonyvbolt.penta.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére.

A megrendelés leadására regisztráció után és regisztráció nélkül is lehetőség van.

 1. Tegye kosárba a kívánt termék(ek)et.
 2. Amikor befejezte a válogatást, kattintson a „Kosár” gombra.
 3. A fizetési oldalon állítsa be az átvétel módját, majd kattintson a „Tovább a pénztárhoz” gombra.
 4. Adja meg szállítási és számlázási címét. Kérjük, ellenőrizze adatait!
 5. A fizetés oldal alján megjegyzést fűzhet rendeléséhez.
 6. A fizetési mód kiválasztása után a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva fejezheti be a vásárlást.

Vásárlásáról minden esetben visszaigazoló e-mailt küld a szakkonyvbolt.penta.hu, melyet a rendelését követően automatikusan küldünk ki a Vevő által megadott címre a rendelés részletes adataival. (Amennyiben e-mailt nem kapja meg a megrendelést követő 30 percen belül, kérjük, ellenőrizze levelező rendszerének spam mappáját vagy hogy e-mail címét helyesen adta-e meg.) A visszaigazolás minden esetben tartalmazza a rendelés azonosítóját, a választott átvételi és fizetési módot, a rendelés értékét, a szállítási feltételeket, termék megnevezését és a darabszámot, valamint a Vevő szállítási (név, cím, telefonszám) és számlázási (név, cím) adatait.

A rendelés leadása előtt a Vevőnek van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására a módosult adatok felülírásával és rögzítésével. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma.

A szakkonyvbolt.penta.hu oldalon megadott árak forintban értendők, a belföldön (Magyarországon alkalmazandó) Áfát tartalmazzák. A fogyasztó által megvásárolt terméket a hatályos jogszabályok szerint alkalmazandó általános forgalmi adó terheli. A feltüntetett árak a szállítási költséget nem tartalmazzák.

A Szolgáltató a weblapon az adott termékről fotót jelentet meg. A termékek adatlapján megjelenített képek (színben stb.) eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

 

Fizetési módok

Banki átutalás

Banki átutalás fizetési mód választása esetén a megrendelést követően Szolgáltató számlát küld. Az átutalás során a számla sorszámát kell e közlemény rovatban feltüntetni. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

 

Utánvét

Utánvét esetén, a fizetés készpénzzel vagy bankkártyával, átvételkor történik a futárnál.

 

Bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés esetén, a kiválasztott áruk megrendelése után a Vevőt az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül valósul meg a bankkártyás fizetés. Vásárlónak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál “fizetés bankkártyával” feliratra kattint, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadja.

Bankkártyás fizetés esetén a vásárlás minden esetben forintban történik, a vételár jóváírására forintban kerül sor. Nem forintban vezetett bankszámlához vagy hitelszámlához tartozó kártyával történő fizetés esetén az online bankkártyás fizetés során a más devizából forintra váltást a vásárló kártyakibocsátó bankja végzi el, az általa meghatározott/biztosított árfolyamon, ez bankonként eltérő lehet.

 

Átvételi módok

Személyes átvétel

Személyes átvétel esetén nem számítunk fel kiszállítási költséget. Személyes átvétel helye: 1051 Budapest, Sas utca 25. 5. emelet. Az átvétel időpontjáról kollegáink minden esetben értesítik a Vevőt az általa megadott elérhetőségeken.

A személyes átvétel menete:

 1. A megrendelést követően automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk a Vevő által megadott e-mail címre arról, hogy megrendelése beérkezett hozzánk. (Amennyiben az e-mailt nem kapja meg a megrendelést követő 30 percen belül, kérjük, ellenőrizze levelező rendszerének spam mappáját.)
 2. Megrendelését feldolgozzuk.
 3. Ezt követően ügyfélszolgálatunk minden esetben egyedi értesítést küld e-mailben arra vonatkozóan, hogy mely időponttól veheti át megrendelését. Az egyedi értesítés nem egyezik meg az automatikus visszaigazoló e-maillel.
 4. A megrendelés ellenértékét bankkártyával, készpénzzel egyenlítheti ki a könyvesboltunk pénztáránál.

 

Személyes átvétel GLS csomagautomatákban

Házhozszállítás GLS futárszolgálattal

 

Elállási/felmondási tájékoztató

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ön az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: PENTA UNIÓ Zrt. 1051 Budapest, Sas utca 25. e-mail: konyvesbolt@penta.hu

Elállási/felmondási nyilatkozatmintát itt éri el:  Elállási/felmondási nyilatkozatminta

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. Ön nem gyakorolhatja fentiek szerint elállási/felmondási jogát, a lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Vevő a csomagolást felbontotta.

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a 45/2014 (II.26) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 29. § (1) bekezdésének m) pontja értelmében Ekönyvekre (nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom) nem vonatkozik az elállási jog. Ön az E-könyv megrendelés leadásával, kifejezett, előzetes beleegyezését adja ahhoz, hogy a megrendelés leadását követően teljesítést haladéktalanul megkezdjük és tudomásul veszi, hogy teljesítés megkezdését követően Ön elveszíti a Korm. rend. 20 §-a szerinti elállási jogát.

Kérjük, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy olvasójához megfelelő formátumot választott-e! Hanghordozók (CD/MC) és filmek esetében (DVD/VHS) Ön csak akkor jogosult elállási/felmondási jogát gyakorolni, ha azok bizonyítottan gyártási hibából eredően nem használhatók rendeltetésszerűen.

Ha Ön eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást (kivéve a fuvarozási költséget és azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során banki átutalás fizetési módot alkalmazunk. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 8 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 8 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

Garancia

A forgalmazott termékekre a Szolgáltató minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv hibás, vagy esetleg a szállítás során sérül meg, akkor a Szolgáltató ezekre díjmentes cserét biztosít. A csere személyesen a 1051 Budapest, Sas u. 25. szám alatt, illetve postai úton oldható meg, utóbbi esetben a csomagfelvételt mi intézzük és annak költsége minket terhel, a Vevőnek csak munkaidőben a Vevő által megjelölt felvételi ponton kell lennie. A hibás termék cseréje csak az eredeti számla, vagy számlamásolat bemutatásával biztosítható. Amennyiben a cserére szoruló kiadványból több példány nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató lehetőséget biztosít másik könyv választására a hibás kiadvány helyett. Amennyiben a Vevő nem talál érdeklődésének megfelelő kiadványt, a hibás könyv vételárát a Szolgáltató visszatéríti neki. A Vevő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei is a Vevőt terhelik, amennyiben az újraküldés iránti igényét jelzi felénk. Minden egyéb esetben az át nem vett könyvek nem kerülnek újra feladásra.

 

Panaszkezelés

Szolgáltató a panaszokat az Ügyfélszolgálati és panaszkezelési szabályzatban leírtak szerint kezeli.

 

Adatkezelés

A megrendelés során a Vevő magánszemély adatait (név, e-mail cím, mobilszám), illetve a Számlázási adatokat (a számlázási név, cím) a honlap csak regisztráció esetén tárolja, (a regisztráció nélküli rendelés esetén a következő megrendelésekor ezeket újra meg kell adni). A Vevő által megadott adatokat a Szolgáltató szerződéses jogviszony (adásvétel) és a számviteli jogszabályban előírt kötelezettség teljesítése céljából, illetve elállása esetén jogos érdek alapján kezeli. Amennyiben nem személyes átvételt választ a megrendelése során, úgy a megrendelés kiszállításhoz (házhoz szállítás, csomagpont) szükséges adatokat a Szolgáltató, mint adatkezelő vállalkozási szerződés alapján a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.), mint adatfeldolgozó részére továbbítja. Amennyiben a Szolgáltató tudomást szerez arról, hogy a Vevő valamely harmadik személy jogait megsérti vagy a megrendelés során vagy egyéb úton jogszabályt sértő módon más személyes adatait használja, a Szolgáltató megteszi a szükséges jogi intézkedéseket az okozott kár megtérítése, valamint a fenti magatartásokat megvalósító személy jogi úton történő felelősségre vonása érdekében. A Szolgáltató az ilyen esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából és felelősségre vonása érdekében. Jelen ÁSZF elfogadásával a Vevő elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

 

Egyéb rendelkezések

Szolgáltató és Vevő vitás ügyeiket elsősorban békés úton próbálják rendezni. Fogyasztó és Szolgáltató jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Szolgáltató székhelye szerinti bíróság illetékességét.