Államháztartási szervezetek szabályozása, számvitele és ellenőrzése II.

8 700 Ft

ELŐRENDELHETŐ! Várható megjelenés: 2024. szeptember

Együttvásárlási kedvezmény!

A könyv praktikus okokból két részben kerül kiadásra. Külön vásárolva az első kötet ára 16 900 Ft, a  második kötet ára 8 700 Ft. A két kötet együttes vásárlása esetén kedvezményes áron, 25 600 Ft helyett 19 800 Ft-ért megvásárolható!

A kedvezményes árú termékekért kattintson ide!

 Szerzők:  Lukács László István – dr. Lukács Dominika Abigél – dr. Veress Attila  – Szamkó Józsefné – Szeles Judit

A könyv a 2023-as „Államháztartási szervezetek szabályozása, számvitele és ellenőrzése” kiadvány átdolgozott, és az új típusú államháztartási mérlegképes könyvelő hatósági képzés követelményeinek megfelelően kibővített változata.

A második kötet alcíme: Államháztartási szervezetek pénzügyi kimutatásainak összeállítása, elemzése és ellenőrzése

Gyakorló államháztartási szakemberek számára is hasznos tudást tartalmaznak a könyvek, amelyek az aktuális jogszabályi környezet és a gyakorlati tapasztalatok egységes rendszerbe foglalásával születtek.

A PENTA UNIÓ Zrt. távoktatásos Államháztartási mérlegképes könyvelő képzésére jelentkezők számára a képzés indulását követően válik elérhetővé a kiadvány elektronikus formában a második modul tananyagának részeként.

Az I. kötet ide kattintva elérhető!

Leírás

A könyv a 2023-as „Államháztartási szervezetek szabályozása, számvitele és ellenőrzése” kiadvány átdolgozott és az új típusú államháztartási mérlegképes könyvelő hatósági képzés követelményeinek megfelelően kibővített változata, amely praktikus okokból két részben kerül kiadásra.

A második kötet az „Államháztartási szervezetek pénzügyi kimutatásainak összeállítása, elemzése és ellenőrzése” alcímet viseli, amely tartalmazza az „Államháztartási szervezetek számvitele és ellenőrzése” modul könyvviteli zárásra, beszámoló összeállításra, beszámoló elemzésre és ellenőrzésre vonatkozó tudásanyagát.

Emellett a gyakorló államháztartási szakemberek számára is hasznos tudást tartalmaz a könyv, amely az aktuális jogszabályi környezet és a gyakorlati tapasztalatok egységes rendszerbe foglalásával született.

A szakkönyv áttekinti az államháztartási szervezetek havi, negyedéves és éves zárási folyamatait, az éves költségvetési beszámoló összeállításának folyamatát, az ellenőrzési előírásokat és a sajátos beszámolási eseteket, úgymint a hibajavítás és az átalakulás számviteli feladatai. A korábbi kiadáshoz képest az elemzés témaköre nagyobb részarányt képvisel és bemutatásra kerül a pénzügyi kimutatások felülvizsgálati, ellenőrzési módszertana is.

A szerzők több éves szakmai és oktatási tapasztalattal rendelkeznek államigazgatási, közpénzügyi területen és részt vállalnak az államháztartási szabályozásban, emellett számos szakkönyv, országos tankönyv és példatár szerzői, társszerzői.

A tartalomból: 
 • Éves költségvetési beszámoló összeállítása
  • Könyvviteli zárlat és beszámoló összeállítás
  • Egyéb sajátosságok, sajátos beszámolási esetek
  • Ellenőrzés, önellenőrzés és hibajavítás sajátos számviteli feladatai
  • Megszűnés, átalakulás speciális számviteli feladatai
 • A költségvetési szervek gazdasági tevékenysége elemzésének általános ismeretei
  • Pénzügyi kimutatások és éves költségvetési beszámoló elemzése
  • Elemzési feladatok, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az éves költségvetési beszámoló űrlapokhoz
 • Költségvetési szervek ellenőrzése és belső kontrollrendszere
 • Pénzügyi kimutatások felülvizsgálata, ellenőrzése
  • Mellékletek

A PENTA UNIÓ Zrt. távoktatásos Államháztartási mérlegképes könyvelő képzésére jelentkezők számára a képzés indulását követően válik elérhetővé a kiadvány elektronikus formában a második modul tananyagának részeként.

További információk

Szerzők

dr. Lukács Dominika Abigél, Dr. Veress Attila, Lukács László István, Szamkó Józsefné, Szeles Judit

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Kiadás éve

2024. szeptember

Oldalszám

390

Érdekelhetnek még…

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési tájékoztató.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM