SZ-061/01

Tájékoztató a PENTA UNIÓ Zrt. szakkonyvbolt.penta.hu oldalán történő bankkártyás fizetésekről

Elfogadó adatai

Neve: PENTA UNIÓ Zrt. 

Székhelye: 7622 Pécs, Czinderi u. 6.

Elérhetőségei: Elérhetőségek

Cégjegyzékszáma: 02-10-060356

Adószáma: 11679235-2-02

Árú/termék adatai

Elfogadó által kínált áru és/vagy szolgáltatás megnevezése

8559’08 M.n.s. egyéb oktatás

Elfogadó által kínált áru és/vagy szolgáltatás ellenértéke

Termékenként a www.szakkonyvbolt.penta.hu oldalon, illetve a kiállított bizonylaton.

Elfogadó által kínált áru és/vagy szolgáltatás igénybevételének és az átvétel/igénybevétel lebonyolításának leírása

A termékek megrendelése a www.szakkonyvbolt.penta.hu oldal megfelelő megrendelő űrlapjának kitöltésével kezdeményezhető. A megrendelés során az egyik választható fizetési mód a bankkártyás fizetés. A megrendelés feldolgozását követően (1-2 munkanap) munkatársaink a termék ellenértékéről számlát állítanak ki. A termékek átvételének módja a megrendeléskor választott módon lehet házhozszállítás vagy személyes átvétel.

Bankkártyával történő fizetés menete és feltételei

A bankkártyás fizetés révén ügyfeleink kényelmesen és biztonságosan egyenlíthetik ki számláikat. A kiválasztott áruk/szolgáltatások megrendelése után kiállítjuk a számlát, melyről e-mailben értesítjük ügyfeleinket.

Amennyiben ügyfelünk a bankkártyás fizetési módot választja, az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Ügyfeleinknek a Bank fizetési szerverén a kártyán szereplő nevet, a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) kell megadniuk a fizetés elindításához. A tranzakció sikerességéről vagy sikertelenségéről néhány másodpercen belül értesítést kapnak. Fontos, hogy amíg a tranzakció folyamatban van, és amíg nem érkezik annak sikerességéről visszajelzés, ügyfelünk ne zárja be a fizetőoldalt és ne kapcsolja ki a számítógépét.

A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ügyfél Maestro bankkártyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogad-hatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

Lemondás, elállás jogának ismertetése

45/2014 (II.26) Korm. rendelet vagy a vonatkozó ÁSZF előírásai szerint.

Kártyabirtokos részéről felmerült reklamáció esetén
 1. a reklamáció benyújtásának módja és feltételei:
 1. az áru visszavét jogcímei és lehetőségei: 45/2014 (II.26) Korm. rendelet vagy a vonatkozó ÁSZF előírásai szerint
 2. az árucsere módja és feltételei: 45/2014 (II.26) Korm. rendelet vagy a vonatkozó ÁSZF előírásai szerint
 3. a kártyabirtokos kártalanításának módja és feltételei: 45/2014 (II.26) Korm. rendelet vagy a vonatkozó ÁSZF előírásai szerint
Szállítási feltételek

A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. 

Adatvédelem és adatkezelés

Az Ön személyes adatainak védelme a PENTA UNIÓ Zrt. és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk. kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk. Részletes leírás: Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Általános szerződési feltételek

Az ÁSZF elérhető ezen az oldalon.

————————————————————–

Virtuális POS szolgáltatás
A bankkártyás fizetés

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. partnerei széles körben elterjedt és elfogadott, minden elemében biztonságos virtuális kártyaelfogadási rendszert alkalmaznak. A tranzakció valamennyi résztvevője csak a számára releváns információkhoz jut.

Az online vásárlás további előnyei
 • A vásárlók számára a kártyás fizetés egyszerű és kényelmes.
 • Az online tranzakciók folyamatosan nyomon követhetőek.
 • A kereskedő birtokába kizárólag a vásárlóval, vásárlással, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, míg a bankkártya adatokat csak az UniCredit Bank Hungary Zrt. kapja meg – mindez maximális biztonságot nyújt a vásárlónak.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke – a kifizetett összeg – azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

Az UniCredit Bank Virtuális POS szolgáltatása alkalmazza az EMV szabványok szerinti 2.2. protokollon alapuló 3D Secure biztonsági megoldást. A 3D Secure, amely az internetes weboldalon tranzakciót kezdeményező vásárlónak a Mastercard ID Check és a Visa Secure emblémákról azonosítható, maximális biztonságot ad. A vásárló ugyanis 3D Secure tranzakció esetén erős ügyfél-hitelesítésen megy keresztül, ahol a két faktoros azonosítás lebonyolításához a Virtuális POS közvetlenül a kártyát kibocsátó bankkal veszi fel a kapcsolatot az engedélykéréshez.

Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?
 • Kérjük, tanulmányozza át az Elfogadóhely internetes vásárlással kapcsolatos ismertetőjét, a vásárlás kondícióit, a fizetési, illetve szállítási feltételeket.
 • Tekintse át az Elfogadóhely biztonsági feltételeit.
 • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatosan az Elfogadóhelytől kapott információkat!
 • Gondoskodjon róla, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!
 • Érdemes saját böngészőjét folyamatosan frissíteni, naprakészen tartani.
Elfogadott kártyák
 • VISA dombornyomott kártyák
 • VISA Electron kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • V PAY kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • MasterCard dombornyomott kártyák
 • MasterCard Electronic kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák
A biztonságról

A virtuális POS titkosított (https://) csatornán keresztül képes összekapcsolni az Elfogadóhelyet a vásárlókkal, valamint szintén biztonságos csatornán létesít kapcsolatot az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az Elfogadóhely.

Az internetes kártyás fizetés technikai lebonyolítását az UniCredit Bank Hungary Zrt. megbízott partnere a SIA Central Europe, a.s. Magyarországi Fióktelepe hajtja végre, aki a saját platformjával áll ügyfeleink rendelkezésére. A banki fizetőoldal az alábbi URL-t használja:

https://virtualpos.sia.eu/vpos/payments/main

A banki fizetőoldal RSA 2048 bites titkosítással ellátott tanúsítványt (CA) használ, ami TLS 1.2 csatornán keresztül biztosítja az ott megadásra kerülő adatok teljes körű biztonságát.

A fizetés folyamata
 1. A vásárló összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat az internet áruházban, megadja a szállításhoz szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.
 2. A vásárló ezután átirányításra kerül a bank fizetési oldalára. Az ekkor megjelenő, az UniCredit Bank emblémáját tartalmazó fizetői oldalon kell megadni a kártyaadatokat (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód).
 • Amennyiben a kibocsátó bank előírja, úgy a tranzakciót hitelesíteni szükséges biometrikus azonosítással a banki mobil applikációban, vagy meg kell adni a hitelesítéshez a kibocsátó intézettől kapott (SMS és statikus) azonosító kódokat is.
 • Sikeres hitelesítést követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez is sikeres volt, megtörténik a tranzakció.
 • Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót az internet áruházba, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap.

Amennyiben a vásárlási tranzakció eredményéről részletesebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési tájékoztató.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM