Ingatlan-bérbeadás és -értékesítés az SZJA-ban 2022

3 450 Ft

A könyvet azok figyelmébe ajánljuk, akik most ismerkednek az ingatlanokkal kapcsolatos személyi jövedelemadózás szabályaival.

Készleten: 1 db – a készlet erejéig rendelhető. 

Cikkszám: ISBN 9786150142234 Kategóriák: , ,

Leírás

A könyvet mindazok figyelmébe ajánljuk, akik most ismerkednek az ingatlanokkal kapcsolatos személyi jövedelemadózás szabályaival. Haszonnal forgathatják a kiadványt azok, akik ingatlan-bérbeadással vagy szálláshely-hasznosítással foglalkoznak, magánszemélytől bérelnek ingatlant vagy tulajdonukban álló ingatlant értékesítenek, és szeretnék megérteni, mikor, milyen összegben keletkezik adókötelezettségük.

A szerző az adó megállapításához, bevallásához szükséges tudnivalók mellett ismerteti az adminisztrációra vonatkozó előírásokat is. Adófizetési nehézség esetén nem árt ismerni a részletfizetés és fizetési könnyítés lehetőségét, de fontos azt is figyelembe venni, milyen esetleges szankciókra számíthat az adózó, ha nem megfelelően teljesíti az adókötelezettséget.

A szerző igyekszik megoldási javaslatot adni olyan esetekben is, amikor a jogszabályból nem egyértelműen állapítható meg a követendő eljárás. A jogszabályok könnyebb nyomon követhetősége érdekében ábrák, példák, táblázatok szemléltetik a leírtakat.

További információk

Kiadás éve

2022

Kiadó

Szakkönyv.net Kft.

Nyilvantartási kód

SZW/2234/22

Oldalszám

109

Szerzők

Horváthné Szabó Beáta

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési tájékoztató.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM