Bejelentés vagy feljelentés? + ONLINE TOVÁBBKÉPZÉS

9 980 Ft

Pénzmosás megelőzési ismeretek adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők, könyvelők és könyvvizsgálók számára + Online továbbképzés

A tartalomból:

  • A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának fogalma
  • A pénzmosás elleni fellépés hazai és nemzetközi intézményei és dokumentumai
  • A büntetőjogi rendelkezések magyarázata
  • A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása gyanújának felismerése a gyakorlatban (pénzmosási technikák és tipológiák)
  • Az ügyfél átvilágítási intézkedések legfontosabb szabályai
  • A bejelentési kötelezettség: bejelentés vagy feljelentés?
  • Egyéb feladatok a Pmt. alapján

**********

A PENTA UNIÓ Zrt., aktuálisan futó ADÓTANÁCSADÓ képzésein résztvevők a kiadványt elektronikus formában a tananyag részeként megkapják, valamint  a papíralapú kiadványt 25% kedvezménnyel rendelhetik meg (a kedvezményt utólag tudjuk jóváírni, ezért ez esetben ne válassza a bankkártyás fizetést!)

A kedvezmény érvényesítéséhez a megrendelőlapon, a jegyzetek sorban kérjük feltüntetni a képzési csoport azonosítóját!

 

Cikkszám: ISBN 9786155249839 Kategóriák: , , , Címkék: ,

Leírás

2004 tavaszán jelent meg a szerző pénzmosásról szóló első szakkönyve, ezt követte 2009-ben a PENTA UNIÓ Zrt. gondozásában az elsősorban a könyvelők és könyvvizsgálók munkájának a megkönnyítése céljából írt Bejelentés vagy feljelentés? című könyv, amelynek második kiadása 2013-ban látott napvilágot, a harmadik kiadás 2014-ben, a negyedik pedig 2017-ben. A második és a harmadik kiadás már tartalmazza a 2013. július 1-én hatályba lépett Új Büntető Törvénykönyv, a 2012. évi C. törvény által bevezetett módosításokat. 2017. június 26-án hatályba lépett hazánk negyedik pénzmosás megelőzési törvénye, a 2007. évi LIII. törvény. Az új Pmt. alapján a szerző a könyvet átdolgozta, és részben újraírta. Mivel az új Pmt. alapján már nemcsak a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása, de bármilyen bűncselekmény gyanúját be kell jelentenie a szolgáltatóknak, a könyv első felében egy nagyon minimális büntetőjogi bevezetés is helyet kapott. A jelenlegi, ötödik kiadásban a pénzmosás büntetőjogi szabályozásának új, 2021. január 1-től hatályos változatának a bemutatása mellett a szerző a teljes kéziratot felülvizsgálta, és a szükséges helyeken hatályosította, illetve a lehetőségekhez mérten rövidítette.

A kiadványhoz kapcsolódó online továbbképzés

A PENTA UNIÓ Zrt. 2021. évi videója a hatályos szabályozást mutatja be közérthetően, szervesen kapcsolódva a Bejelentés vagy feljelentés? című szakkönyv legújabb kiadásához. A Pmt. hatálya alá tartozó szolgáltatóknak egyre több feladata van a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemben, és a bővülő tendencia folytatódik. Emiatt is fontos, hogy a szolgáltatók naprakész ismeretekkel rendelkezzenek az ügyfeleikkel kapcsolatban, és pontosan ismerjék a rájuk vonatkozó jogi normákat is.

Továbbá a 2017. évi LIII. törvény (új Pmt.) 64. § (3) pontja előírja a könyvvizsgálói tevékenységet folytató, a könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet folytatók, szervezetek/társaságok számára, hogy az alkalmazottak részvételével speciális képzési programok szervezéséről gondoskodjon.

Az 5percAdó hatékony szakmai segítséget szeretne nyújtani eme kötelezettség teljesítéséhez. Az előadó – Prof. Dr. Gál István László (ügyvéd) – videója segítségével évente részt vehet egy tanóra (kb. 45-60 perc) és egy rövid feleletválasztós teszt erejéig egy online továbbképzésen, amely sikeres elvégzéséről (50% felett) e-mailen igazolást küld az Ön számára a PENTA UNIÓ Zrt.

 

További információk

Kiadás éve

2021

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvantartási kód

710/21

Oldalszám

99

Szerzők

Prof. Dr. Gál István László

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési tájékoztató.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM