Számvitel speciális kérdései

11 900 Ft

A vállalkozások számviteli elszámolásai során gyakran adódhatnak olyan szakmai feladatok, amelyeknek a megoldásához nem elegendő a napi munkában szerzett jártasság. Ezek általában valamilyen speciális helyzethez, külön szabályozott elszámoláshoz, különleges tevékenységhez kapcsolódó kérdések. Ezeknek a feladatoknak a gyakorlati megoldásában kíván segítséget nyújtani ez a kiadvány.

Cikkszám: ISBN 9789639878709 Kategóriák: , ,

Leírás

A kötet szerzői az elmúlt évek során megszerzett szakmai és oktatási tapasztalataikat felhasználva csokorba gyűjtötték a számvitel speciális kérdéseivel kapcsolatos szabályokat. A kiadvány tartalmazza a jogutód nélküli és a jogutódlással (átalakulás) történő megszűnés, a könyvvezetés pénznem változtatása és az (ön)ellenőrzés számviteli szabályait. Foglalkozik a mezőgazdasági számvitel sajátosságaival, a speciális értékpapír ügyletek elszámolásaival, a valós értéken történő értékelés szabályaival, s a lízinggel kapcsolatos számviteli teendőkkel. Megtalálhatók az anyagban továbbá a cash flow-kimutatás összeállítása során felvetődő kérdésekkel kapcsolatos válaszok, de az egyszeres könyvvezetés iránt érdeklődők, a mikrogazdálkodói beszámolót választók, illetve a bizalmi vagyonkezelés részleteiről is értékes információkat nyerhetnek a könyv forgatása során.

Meggyőződésünk, hogy a munkájuk során felmerülő speciális témakörökkel kapcsolatos kérdéseikre választ találnak e szakkiadványban mind a számviteli szolgáltatási tevékenységet végzők, mind a könyvvizsgálók. Hasznos segítség lehet ez az összefoglalás a mérlegképes könyvelői képesítés megszerzése, vagy a könyvvizsgálói vizsgára való felkészülés során, de azoknak is, akik csak a szakma szeretete miatt szeretnék bővíteni ismereteiket.

Az elmúlt évek jogszabályváltozásai több ponton érintették a gazdasági élet szereplőinek napi munkáját. Módosítások történtek a Ptk.-ban, a Cégtörvényben, az Átalakulási törvényben, illetve a számviteli törvényben is; ezek néhol csak apróbb pontosítást, máshol jelentősebb változást eredményeztek.

Mindezek kellőképpen indokolttá tették, hogy a Számvitel speciális kérdései c. könyv negyedik, átdolgozott kiadására is sor kerüljön.

További információk

Kiadás éve

2022

Kiadó

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft.

Nyilvantartási kód

K8709/22

Oldalszám

400

Szerzők

Dr. Adorján Csaba, Dr. Lukács János, Dr. Róth József, Dr. Veit József