Számvitel menedzsereknek és informatikusoknak

5 600 Ft

A tankönyv két dologra helyezi a hangsúlyt: a folyamat szemléletre és a gazdasági események mérlegre és eredménykimutatásra gyakorolt hatására..

Kategóriák: ,

Leírás

A szerzők – a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara Számvitel Tanszékének főállású oktatói – többéves oktatási és gyakorlati tapasztalatukat használták fel a könyv megírásához.

A tankönyvhöz kapcsolódó tematika alapvetően két dologra helyezi a hangsúlyt: a folyamat szemléletre és a gazdasági események mérlegre és eredménykimutatásra gyakorolt hatására. A könyv bevezetést ad a számvitel rendszerébe, folyamat szemléletben mutatja be az egyes tevékenységek számvitelét, majd a tevékenységek számvitelének lezárásaként a beszámoló összeállításával is foglalkozik, valamint a mérleg és az eredménykimutatás alapján számolható leggyakoribb azon mutatószámokat mutatja be, amelyek segítségével a vállalkozás vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzete elemezhető.

A tankönyv két logikai egységből áll: az első részbe az elméleti ismeretek kerültek, a második részben eddig az egyes témákhoz kapcsolódó gyakorlati feladatok lettek rendszerezve. A tanórai megoldásra felkínált feladatok megoldását a tankönyvben nem közöltük, de a tankönyvhöz kapcsolódó elektronikus felületen a tanórai példák minden típusára készültek gyakorló feladatok, amelyek megoldása az elektronikus felületen történt kidolgozás után megtekinthető.

A szakkönyv elsősorban a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdaságinformatikus alapszakos hallgatói részére készült, de a tankönyv gyakorló szakemberek (informatikusok, menedzserek, cégvezetők stb.) részére kézikönyvként is jól használható.

További információk

Kiadó

Saldo

Nyilvantartási kód

S-1100/18

Oldalszám

284

Szerzők

Dr. Borzán Anita, Dr. Kardos Barbara, Dr. Veress Attila