A számvitel alapjai 2022.

9 900 Ft

Ajánlott felnőttképzésben a pénzügyi-, számviteli képzések résztvevőinek, haszonnal forgathatják a számvitel alapjaival ismerkedők, a mérlegképes könyvelő szakmai vizsgára készülők, valamint a felsőoktatásban a pénzügyi-, számviteli alapszakok hallgatói.

Cikkszám: ISBN 9789633948651 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Ötödik, átdolgozott kiadás,2022.

A piacgazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplői számára hozzáférhetően, döntéseik megalapozása érdekében objektív információk álljanak rendelkezésre mind a vállalkozók, mind a nem nyereségorientált szervezetek, valamint az egyéb gazdálkodást folytató szervezetek vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről és azok alakulásáról. Ezen információkat a számvitel szolgáltatja és bocsátja a piaci szereplők rendelkezésére. A számvitel alapvető célja tehát a tájékoztatás, az információk előállítása és közzététele. Az információkat nem elég előállítani, hanem meg is kell azokat érteni, és képesnek kell lenni azok hasznosítására. Emiatt a számvitel sajátos kommunikációs nyelvként is értelmezhető.

A tankönyv megismerteti az olvasóval a számvitel módszertanát, bemutatja a gazdasági események vagyonra, eredményre gyakorolt hatását. A szerző – az elméleti megalapozás mellett – alapvetően a számvitel gyakorlati alkalmazására fókuszált, bemutatva a lehetséges megoldási variációkat is. Természetesen az ismeretek elsajátítását, elmélyítését a kapcsolódó példatár nagymértékben segítheti. https://szakkonyvbolt.penta.hu/termek/szamvitel-alapjai-peldatar/

További információk

Kiadás éve

2022

Kiadó

Perfekt Kiadó

Nyilvantartási kód

PR-028/22

Oldalszám

526

Szerzők

Dr. Sztanó Imre