SZÁMVITEL 2022

8 000 Ft

Hatályos szabályok és azok gyakorlati alkalmazása

Kategóriák: ,

Leírás

2021-ben két törvénymódosítással tovább pontosították a számviteli szabályrendszert leíró rendelkezéseket, emellett a Polgári Törvénykönyv módosításába is kerültek a számvitelt érintő rendelkezések. A számviteli törvény módosítása a gyakorlati végrehajtást segítő, egyértelműsítő, kiegészítő rendelkezéseket is tartalmaz.

A könyvet gyakorlati kézikönyvnek szánjuk, amely a törvényi változások teljes körű, részletes bemutatása mellett ismerteti a változó, illetve egyes kiemelt témakörök eddigi szabályozását is. A módosításokat példákkal, részletes kontírozási lépésekkel magyarázza el, továbbá összefoglalja a változások lényegét. Nélkülözhetetlen segítséget nyújt a 2022. üzleti évtől használatos, ajánlott számlakerettükör közreadásával, s ezen kívül a 2022-től alkalmazandó beszámolósémákat is tartalmazza.

A kötetet haszonnal forgathatják gyakorló számviteli szakemberek, könyvelők, tanácsadók, jogászok, könyvvizsgálók, valamint a számviteli változásokkal megismerkedni kívánó hallgatók, tanulók, illetve oktatóik is.