SZÁMLÁZÁSI KÉZIKÖNYV

10 900 Ft

Minden, amit a számlázásról tudni kell. 2022-es új, bővített kiadás.

Cikkszám: 9786156462039 Kategóriák: , , Címkék: , ,

Leírás

Minden, amit a számlázásról tudni kell

Ajánlás:
“A jelen, 2022-es kézikönyv a bizonylatolás oldaláról vizsgálja azokat a forgalmi adózási szabályokat, amelyeket mind a számlabefogadó, mind pedig a számlakibocsátó köteles figyelembe venni és alkalmazni.
A könyv két nagy egységből áll: az első rész a számlakibocsátóra vonatkozó szabályokat foglalja össze, míg a második rész a számlabefogadóra vonatkozó rendelkezéseket ismerteti.

A számlakibocsátó oldalán elsőként a számlázást, az egyszerűsített számlázást, a számlakorrekciók eseteit és az egyéb adminisztratív szabályokat mutatja be. A számlázással foglalkozó részen belül a számla kötelező adattartalmához kapcsolódóan, annak logikáját követve kerülnek kifejtésre az adott rendelkezések, amelyeket a számlakibocsátás során alkalmazni, értelmezni kell.
Az adómentességnél tárgyalja azon alapelveket, amelyek egy adott ügylet vonatkozásában alkalmazandók, a tevékenység jellegére tekintettel irányadó mentességre. A számlakibocsátóra vonatkozó szabályoknál a számlázórendszerek, illetve azok online adatszolgáltatási kötelezettségeinek főbb szabályait is ismertetjük.
A számlabefogadó oldalán a fordított adózásra vonatkozó szabályokat követően elsősorban az adólevonási és visszaigénylési joggal kapcsolatos kérdések kerülnek előtérbe. A kézikönyv bemutatja a helyesbítések elszámolását, valamint a bizonylatok megőrzésére, archiválására vonatkozó szabályokat…
A 2022-es új, bővített kiadásban a legutóbbi kiadás óta hatályba lépett jogszabályváltozások és az esetleges jogszabály-értelmezési pontosítások is átvezetésre kerültek.
A Számlázási kézikönyv elsősorban az adminisztrációs kötelezettségekre tekintettel, azokat magyarázva fejti ki az azokra vonatkozó forgalmi adózási szabályokat úgy, hogy eközben – a téma komplexitását is kezelve – mindvégig lényegre törő marad, s ennek köszönhetően számos praktikus információval szolgál az olvasó számára.”

További információk

Kiadás éve

2022

Kiadó

Vezinfó

Nyilvantartási kód

VEZ2039/22

Oldalszám

270

Szerzők

Dr. Kelemen László