Pénzügy II. – Példatár

3 660 Ft

Példatár és feladatgyűjtemény a Pénzügy II. című tankönyvhöz

Cikkszám: ISBN 9789631979152 Kategóriák: ,

Leírás

Új, hat kötetből álló pénzügy tankönyvcsaládunkat a PM pénzügyi-számviteli és vállalkozási ügyintéző szakképesítéseihez ajánljuk. A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.

Az I. kötet a pénz, a gazdaságpolitika, pénzügypolitika, a bankrendszer, a pénzforgalom, az értékpapír, értékpapírpiac, a nemzetközi pénzügyi rendszer, a biztosítás témakörök ismeretanya-gát tartalmazza.
A ll. kötet a vállalkozás pénzügyi döntéseit, a pénzügyi és tőkeszerkezetet, a finanszírozási döntéseket, finanszírozási stratégiákat, a beruházási döntéseket, tőkebefektetési számításokat, a beruházások finanszírozását, a lízingfinanszírozást, a forgóeszköz-ellátás tervezését, finanszírozását, az üzletfinanszírozást, a vállalkozás pénzügyi teljesítményének értékelését, a pótlólagos forrásszükséglet biztosítását, a hitelfelvétellel kapcsolatos ismereteket foglalja magában.
A Ill. kötet témakörei: a magyar államháztartás rendszere, az államháztartás alrendszerei, az állam-háztartás fontosabb intézményei, a költségvetési szervek, az Európai Unió költségvetése, az adózási alapfogalmak, az adózás rendje, az adónemismeret (kiemelten az általános forgalmi adó, a társasági adó, a személyi jövedelemadó, a helyi adók), az illetékek, vámok és egyéb adók, járulékok.

A tankönyvekhez példatárak készültek, melyek részben az elméleti ismeretek alkalmazását, rendszerezését, a szakmai szövegek értelmezését segítik, részben a szakképesítéshez szükséges számítási feladatokat tartalmazzák.
A tankönyvek alkalmazhatók mind az iskolarendszerű, mind a tanfolyami oktatásban. A különböző életkorú, s így eltérő élettapasztalattal bíró tanulók számára egyaránt lehetővé teszik az ismeret-anyag elsajátítását és mindazon szakképesítések vizsgáin való megfelelést, melyekhez a pénzügyi ismeretek elsajátítása szükséges.

A sorozat kötetei:

•    Pénzügy I. A vállalkozások általános pénzügyei
•    Példatár és feladatgyűjtemény a Pénzügy I. című tankönyvhöz
•    Pénzügy II. Vállalkozásfinanszírozás
•    Példatár és feladatgyűjtemény a Pénzügy II. című tankönyvhöz
•    Pénzügy Ill. Államháztartási és adózási ismeretek
•    Példatár és feladatgyűjtemény a Pénzügy Ill. című tankönyvhöz

* * *

Válogass további szakkönyveinkből!>>Szakkönyvek

További információk

Kiadás éve

2015

Kiadó

Oktatási Hivatal

Nyilvantartási kód

NT-58344/II/P

Szerzők

Dr. Horváth Zsuzsanna

Oldalszám

102