Példatár és feladatgyűjtemény a vállalkozások tevékenységének komplex elemzése

4 900 Ft

A példatár és feladatgyűjtemény a Vállalkozások tevékenységének komplex elemzése című könyvhöz készült..

Cikkszám: ISBN 9789633948743 Kategóriák: ,

Leírás

A vállalati működés sikerességéhez hozzátartozik a gazdálkodási folyamatok alapos ismerete.

Az ismeretszerzés bevált módszere – a vállalkozások szintjén is- az elemzés, a gazdasági jelenségek, összefüggések megismerése, minősítése és értékelése.

A könyv ezen belül – figyelembe véve a számvitelről szóló törvény beszámolókészítési kötelezettség tartalmára és követelményeire vonatkozó szabályait- elsősorban a vállalati gazdálkodás átfogó (komplex) elemzésének módszertanát dolgozza fel.

A kötet alapvetően az éves beszámoló információbázisára épít, részletesen tárgyalja a mérleg átfogó és részletes elemzésére alkalmas mutatószámok kialakításának lehetőségét, a cash flow-kimutatás összeállításának és elemzésének alkalmazható technikáit, valamint a tevékenység jövedelmezőségének és hatékonyságának átfogó elemzési módszertanát, mindezeken túlmenően a kiadvány részletesen foglalkozik a vállalati eredmény alakulásának elemzésével.

A könyv jellemzően az ipari termelő-szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások gazdálkodásának alapvető elemzési módszereit dolgozza fel, de ahol szükséges, kitér a kereskedelmi és mezőgazdasági tevékenység értékelési sajátosságaira is. A bemutatott módszerek elsajátítását, gyakorlati alkalmazását a kötethez kapcsolódó ,,Példatár és feladatgyűjtemény a vállalkozások tevékenységének komplex elemzéséhez” című kiadvány segíti.

Ez az ismeretanyag alapvetően a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának tantervéhez igazodva készült, ugyanakkor tartalma teljes egészében megfelel a mérlegképes könyvelői képzés elemzés egy tantárgy részét képező ismeretek tematikájának.

Mindezek alapján – a szerzők szándékai szerint – a kiadvány egyaránt felhasználható tankönyvként a felsőoktatásban és a szakmai képzésekben, valamint szakkönyvként a vállalati gyakorlatban.

* * *

Válogass további szakkönyveinkből!>>Szakkönyvek

További információk

Kiadás éve

2021

Kiadó

Perfekt Kiadó

Nyilvantartási kód

PR-659-P/21

Oldalszám

327

Szerzők

Kresalek Péter, Pucsek József