Könyvvezetés és Beszámolókészítés – 13. átdolgozott kiadás

8 295 Ft

Könyvviteli ismeretek, Pénzügyi számvitel

13. átdolgozott kiadás az új rendszerű mérlegképes könyvelő képzés számvitel követelménymoduljaihoz

Szerzők: Dr. Siklósi Ágnes – Dr. Sisa Krisztina – Dr. Veress Attila 

 

Cikkszám: 9789636386566 Kategóriák: , ,

Leírás

A könyv az új rendszerű Mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymoduljaihoz („Könyvviteli ismeretek”, „Pénzügyi számvitel”, „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése”) kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag feldolgozását célozta meg, azonban haszonnal forgathatják a pénzügyi-számviteli ügyintéző ill. a vállalkozási és bérügyintézés képzéseken résztvevők is.

A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében.

A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti” számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.

A majd 600 oldalas kiadvány nemcsak az OKJ-s vizsgára készülők, de a gyakorló szakemberek körében is méltán népszerű, hisz a fogalomhatározási rész után több száz oldalnyi levezetett könyvelési tétellel, esettanulmánnyal mutatja be az egyes mérlegcsoportok számvitelét.

A könyv utolsó harmada a beszámoló összeállítását és a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzését taglalja szintén számos példán keresztül. A kötet végén a sajátos beszámolási kötelezettségek és a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló is helyt kapott.

* * *

Válogass további szakkönyveinkből!>>Szakkönyvek

Kapcsolódó kiadvány: https://szakkonyvbolt.penta.hu/termek/penzugyi-kimutatasok-osszeallitasa/

További információk

Kiadás éve

2022

Kiadó

Saldo

Nyilvantartási kód

ST08-13/22

Oldalszám

596

Szerzők

Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Sisa Krisztina Andrea, Dr. Veress Attila