Költségvetésből finanszírozott háziorvosok elszámoltatásának számvitele és adózási kérdései

2 980 Ft

A Konferenciafüzet a Költségvetésből finanszírozott háziorvosok elszámoltatásának számvitele és adózási kérdései című előadás szerkesztett változata.

Kategóriák: ,

Leírás

Szerző: Bucsú Csabáné
Lektor: Dr. Herich György

 

A Konferenciafüzet a Költségvetésből finanszírozott háziorvosok elszámoltatásának számvitele és adózási kérdései – A kártyapénzek felhasználásának OEP (NEAK) ellenőrzése című előadás szerkesztett változata.

Könyvelőként nem elegendő a számviteli és az adójogszabályok alapos ismerete a kártyapénzből gazdálkodó háziorvosok könyvelési feladatainak ellátása során, ugyanis az Nemzeti Eszközkezelő Alappal (a későbbiekben: NEAK, korábban: OEP) való elszámolásakor számos speciális követelményt támaszt a finanszírozó. Az NEAK ellenőrzési gyakorlata rávilágított arra, hogy az a számviteli elszámolás, ami megfelel az adóeljárási szabályoknak, az anyagi jogi adójogszabályoknak, valamint a számviteli törvénynek, az nem feltétlenül felel meg a költségvetés szabályainak.

Az anyag az egészségügyi vállalkozások könyvelésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdéseket mutatja be, mégpedig a költségvetésből gazdálkodó háziorvosok elszámoltatásának adózási és számviteli kérdéseire fókuszálva, képet nyújtva a kártyapénzek felhasználásának NEAK ellenőrzéséről.

További információk

Kiadás éve

2017

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvantartási kód

9570/17

Oldalszám

80

Szerzők

Bucsú Csabáné