KATA könyv KATÁSOKNAK 2021

5 250 Ft

Szabályok, tippek, példák

Kategóriák: , ,

Leírás

Ennek a kiadványnak a célja, hogy maguknak a vállalkozóknak segítsünk abban, hogy 1) előzetesen – tehát még a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiság választása előtt – mérlegelni tudják a katázás és más adózási opciók előnyeit és hátrányait; 2) ha már katások, akkor önállóan is tájékozódni tudjanak annak legfontosabb szabályairól; 3) ha esetleg kinőné vállalkozásuk a katázást, hogyan léphetnek tovább optimálisan és jogszerűen.

A könyvet a szerzők arról a pontról indítják, ahonnan (szerintük) minden vállalkozójelöltnek indítania kellene a vállalkozóvá válásról szőtt gondolatait: azaz mi mindent érdemes mérlegelni, kérdésként feltenni magunknak azelőtt, hogy „nyitnánk egy katát” – azaz így vagy úgy vállalkozóvá válnánk és a kisadózó vállalkozások tételes adóját választanánk.
Elveink szerint a kabáthoz kell készíteni a gombot, és nem fordítva – azaz előbb el kell készíteni a vállalkozás üzleti tervét (kinek, mit, hogyan fogunk értékesíteni), majd ehhez a tervhez számokat kell rendelni bevétel- és költségoldalon egyaránt. Ezt követően érdemes azon eltöprengeni, hogy az adott üzleti modellhez, az adott folyamatokhoz, adott számokhoz (bevételhez, várt nyereséghez) melyik vállalkozási forma, illetve melyik adózási mód lesz a leginkább megfelelő – a jogszerűség talaján maradva, de élve a jogalkotó kínálta optimalizációs és adómegtakarítási lehetőségekkel. Ezen a ponton lesz szó arról, miért jó és miért nem jó, kinek jó és kinek nem jó a katázás. Mert hiába egyszerű – még 2021-ben is egyszerűbb minden más adózási módnál –, nem mindenkinek ez a jó.

Lesz szó arról, hogyan kell elindítani a katás vállalkozást, majd arról is, miben áll a katás adózás esszenciája, mire kell figyelni a folyamatos működés során (bevétel, megszerzési idő, pénzforgalmi szemlélet).
A könyvben megtalálható a 16 leggyakrabban feltett, katázással kapcsolatos kérdés megválaszolása, 26 vállalkozási és adózási tipp, 27 számolási példa, valamint 153 vállalkozási és katás adózási résztéma kidolgozása.

A kiadó bízik benne, hogy a kiadvány hasznos segítséget jelent a leendő és gyakorló katás vállalkozóknak ahhoz, hogy jó döntéseket tudjanak hozni, avagy jó kérdéseket tudjanak feltenni könyvelőjüknek. Bízunk továbbá abban is, hogy esetleg a kisadózó vállalkozások tételes adójával ügyfeleik révén foglalkozó adózási, jogi, pénzügyi, számviteli szakember jogalkalmazók és döntéshozók is találnak benne újdonságot, fontos információt.

* * *

Válogass további szakkönyveinkből!>>Szakkönyvek

További információk

Kiadás éve

2021

Kiadó

Vezinfó

Nyilvantartási kód

VEZ5888/21

Oldalszám

140

Szerzők

Dr. Császár Zoltán, Szilágyi Anita