Adó 2023 Teszt és példatár

12 900 Ft

A kiadvány megvásárlása 2 könyvelői kreditpontot ér! 

(Elszámolhatósági időszak: 2023. január 1. – 2023. december 31., Csak az elszámolhatósági időszakban, tehát 2023 évi dátummal kiállított vásárlást igazoló számla számolható el!)

A kreditpontos kiadvány vásárlását igazoló számla regisztrációja a https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja oldalon lehetséges. 

Lektorok: Auth Szabolcs, Dr. Bogdán Zsuzsanna,  Dr. Bokor Csaba, Csákiné Fodor Anna, Dr. Kovács Attila, Laczi Ferenc, Luklíder Gabriella, Dr. Németh Nóra,  Tóthné Dr. Deme Éva, Dr. Tóth György Attila

**********

A PENTA UNIÓ Zrt., aktuálisan futó ADÓTANÁCSADÓ képzésein résztvevők a kiadványt elektronikus formában a tananyag részeként megkapják, valamint  a papíralapú kiadványt 25% kedvezménnyel rendelhetik meg (a kedvezményt utólag tudjuk jóváírni, ezért ez esetben ne válassza a bankkártyás fizetést!)

A kedvezmény érvényesítéséhez a megrendelőlapon, a jegyzetek sorban kérjük feltüntetni a képzési csoport azonosítóját!

A könyv szerzője: Dr. Herich György

Leírás

Ön az Adó Teszt és Példatár sorozat 34. átdolgozott kiadását tartja a kezében. Az Adó Teszt és Példatár célja, hogy az Adótan és az Adó Magyarázatok könyvekre épülve komplex rendszerben elősegítse az adózási ismeretek színvonalának felmérését, elmélyítését, az adóváltozások nyomon követését, a vizsgákra való felkészülést. A sorozat legfontosabb témakörönként külön-külön dolgozza fel az ART/AIR-t, az ÁFA-t, az SZJA-t, KATA-t, a TAO-t, KIVA-t, a HELYI adókat, a VÁMOT, az ILLETÉKET, a TB-t, és a JÖVEDÉKI SZABÁLYOZÁST.

Mitől más, újszerű az Adó Teszt és Példatár szakkönyv?

A kézikönyv tesztekbőlpéldákból és esettanulmányokból áll. A teszteket és a példákat az okleveles adószakértő, adótanácsadó és mérlegképes könyvelő tanfolyamokon folyamatosan oktató, vizsgáztató, a gyakorlattal szoros kapcsolatban álló elméleti és gyakorlati szakértők készítették, és a NAV, TB valamint az PM vezető munkatársai lektorálták.

A jegyzetként történő használatnál javasoljuk, hogy az egyes fejezetek tananyagának elsajátítása után a tesztkérdésekre adott válaszok alapján ellenőrizze tudásszintjét. Ne felejtse el, hogy minden egyes tévedés a gyakorlatban súlyos anyagi következményekkel járhat. Törekedjen ezért a megközelítően száz százalékos teljesítményre. A válaszok értékelése után a helytelen válaszok tájékoztatnak nemcsak a felkészültség fokáról, de a hiányos ismeretek területéről is. Csak a kellően stabil ismeretanyag, a helyesen megoldott tesztfeladatok után kezdjünk hozzá a gyakorlati példák megoldásához.

Az elmúlt évben végzett kutatások eredményeként az Adó Teszt és Példatár leghatékonyabban a ***Szakkönyv offline© rendszerben az Adótan könyvvel, Adótan Magyarázatokkal és a jogtárakkal (CompLEX jogtár és ingyenes jogtárak), Google kereső, valamint a többi szakkönyvvel, saját tudásbázissal interaktív kapcsolatban használható. Így hazánkban egyedülálló módon a példatár tanulmányozása során gombnyomásra kérhető segítség az Adótan könyvből, Adótan Magyarázatok könyvből vagy a teljes magyar joganyagból – beleértve a döntvénytárat, NAV állásfoglalásokat, kommentárokat, versenyhivatal határozatait, számviteli kapcsolódásokat, vagy a felépített saját tudásbázist. A szoftver vizsgateszt része nem csak a tudás ellenőrzését, de a helyes válaszhoz tartozó ismeretanyag megjelenítését (interaktív tesz) is lehetővé teszi.

Reméljük, hogy az Adó Teszt és Példatár sorozat ezernél is több tesztet, és több száz példát és esettanulmányt tartalmazó kiadása a tárgyévi szabályozásra épülve, de az elévülési időn belüli önellenőrzést is segítve, nemcsak a vizsgák sikeres elvégzését segíti, hanem az adóismeretek elmélyítését is szolgálja és napi hasznos segítő társává válik a munkájában, saját és kollégái felkészültségének ellenőrzésében is. A kézikönyv folyamatos továbbfejlesztéséhez érdeklődéssel várjuk észrevételeit, javaslatait.

***A Szakkönyvbolt tájékoztatója: 

A Szakkönyv offline program: az ADÓABC Alapszoftver és a könyv alapszoftveren futtatható elektronikus verziója informatikai fejlesztés alatt áll, jelenleg nem rendelhető. Előreláthatólag 2024 év elejére készül el az új verzió.

Az ADÓABC alapszoftver és könyv elektronikus (EK) verziója külön vásárolható meg a papíralapú kiadvány mellé. A szoftver + a könyv EK verziója csak hagyományos PC-n és Microsoft alapú laptopon fut, iOS-ra nem telepíthető. 

A PENTA UNIÓ kiadványok jelenleg e-book formátumban nem jelennek meg,  csak hagyományos könyv formátumban érhetők el. 

 

További információk

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Kiadás éve

2023

Nyilvantartási kód

611/23

Szerzők

Dr. Herich György

Oldalszám

612