Adó 2023 Magyarázatok

12 900 Ft

A kiadvány megvásárlása 2 könyvelői kreditpontot ér! 

(Elszámolhatósági időszak: 2023. január 1. – 2023. december 31., Csak az elszámolhatósági időszakban, tehát 2023 évi dátummal kiállított vásárlást igazoló számla számolható el!)

A kreditpontos kiadvány vásárlását igazoló számla regisztrációja a https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja oldalon lehetséges. 

 

A könyv szerzői: Dr. Bokor Csaba,  Dr. Futó Gábor,  Dr. Németh Nóra, Palotai Kinga, Szatmári László, Dr. Szilovics Csaba

Lektor: Dr. Herich György

**********

A PENTA UNIÓ Zrt., aktuálisan futó ADÓTANÁCSADÓ képzésein résztvevők a kiadványt elektronikus formában a tananyag részeként megkapják, valamint  a papíralapú kiadványt 25% kedvezménnyel rendelhetik meg (a kedvezményt utólag tudjuk jóváírni, ezért ez esetben ne válassza a bankkártyás fizetést!)

A kedvezmény érvényesítéséhez a megrendelőlapon, a jegyzetek sorban kérjük feltüntetni a képzési csoport azonosítóját!

Leírás

Az Adó 2023 Magyarázatok könyv a Magyarországon legnépszerűbb Adótan könyv 34., átdolgozott kiadásával, valamint az Adó 2023 Teszt és Példatár könyvvel együtt képez szerves egységet, ad komplex naprakész adózási ismereteket a gyakorlat és a vizsgára való felkészülés céljából.

Mitől más, újszerű az Adó Magyarázatok szakkönyv?

A könyvet úgy alakítottuk ki, hogy a tanulmányaikat kezdők, az egyes részterületeken tudásukat elmélyíteni vágyók részére egyaránt elősegítse a teljes magyar adórendszert bemutató Adótan szakkönyv anyagának a feldolgozását.

 A magyar adózás legfontosabb területei közül az adójogi alapok, az adózás rendje, az adóigazgatási eljárás, a személyi jövedelemadó, a társasági és osztalékadó, az általános forgalmi adó, a társadalombiztosítás, a szociális hozzájárulási adó, a kisadózó vállalkozások tételes adója, valamint a kisvállalati adó egyes, nehezen érthető, vagy magyarázatra szoruló részei kerültek kiemelésre és részletes bemutatásra, elemzésre.

Az Adó 2023 Magyarázatok könyvet a kiválasztott területek jogszabály-előkészítésében résztvevő szakemberei készítették, így azok pontosan tükrözik a jogalkotói szándékot, rávilágítva egyben az adott területek helyes megközelítésére, szakmai hátterére, kizárva a félreértelmezés lehetőségét.

Az Adótan és az Adó 2023 Magyarázatok és az Adó 2023 Teszt és Példatár könyvek kölcsönös hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek felhívják a figyelmet az összefüggésekre, részletesebb elemzésekre, kifejtésekre.

A magyarázatok szakkönyv az***offline rendszerbe integrálva biztosítja a gyors kapcsolódást a többi szakkönyvhöz, jogtárakhoz és más (például saját, Google) adatbázisokhoz.

A kiadványban a dőlt betűk a tárgyév változásait jelzik, amely az offline rendszerben sárga háttérrel jeleníthető meg. A jogszabályi hivatkozások az offline rendszerben kattintásra (ugrás menüpont) hozzák be a vonatkozó joganyagot. A további hivatkozások a kapcsolódó könyvekre pl. az Adótan, Teszt és példatár adott témakörhöz kapcsolódó részeire vonatkoznak, amelyek az offline rendszerben szintén kattintással (ugrás menüpont) érhetők el (pl. ASZ.6=Adó teszt és példatár/szja példák/6 sz. példa). A kiadvány fejezetei, valamint az offline rendszerben használt könyvek, saját anyagok, adatbázisok közötti tartalom-kapcsolat kijelöléssel és keresés menüponttal érhető el.

Kérjük a könyvvel, szoftverrel kapcsolatba kerülő oktatókat, hallgatókat és gyakorlati szakembereket, hogy kritikájukat, észrevételeiket, tapasztalataikat osszák meg velünk, hogy a továbbfejlesztésnél az Önök igényeit is figyelembe vehessük.

***A Szakkönyvbolt tájékoztatója: 

A Szakkönyv offline program: az ADÓABC Alapszoftver és a könyv alapszoftveren futtatható elektronikus verziója informatikai fejlesztés alatt áll, jelenleg nem rendelhető. Előreláthatólag 2024 év elejére készül el az új verzió.

Az ADÓABC alapszoftver és könyv elektronikus (EK) verziója külön vásárolható meg a papíralapú kiadvány mellé. A szoftver + a könyv EK verziója csak hagyományos PC-n és Microsoft alapú laptopon fut, iOS-ra nem telepíthető. 

A PENTA UNIÓ kiadványok jelenleg e-book formátumban nem jelennek meg,  csak hagyományos könyv formátumban érhetők el. 

 

További információk

Kiadás éve

2023

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvantartási kód

612/23.

Szerzők

Dr. Bokor Csaba, Dr. Futó Gábor, Dr. Herich György, Dr. Németh Nóra, Dr. Szilovics Csaba, Palotai Kinga, Szatmári László

Oldalszám

570