Adó 2023 Magyarázatok

12 900 Ft

A kiadvány megvásárlása 2 könyvelői kreditpontot ér! 

(Elszámolhatósági időszak: 2023. január 1. – 2023. december 31., Csak az elszámolhatósági időszakban, tehát 2023 évi dátummal kiállított vásárlást igazoló számla számolható el!)

A kreditpontos kiadvány vásárlását igazoló számla regisztrációja a https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja oldalon lehetséges. 

 

A könyv szerzői: Dr. Bokor Csaba,  Dr. Futó Gábor,  Dr. Németh Nóra, Palotai Kinga, Szatmári László, Dr. Szilovics Csaba

Lektor: Dr. Herich György

**********

A PENTA UNIÓ Zrt., aktuálisan futó ADÓTANÁCSADÓ képzésein résztvevők a kiadványt elektronikus formában a tananyag részeként megkapják, valamint  a papíralapú kiadványt 25% kedvezménnyel rendelhetik meg (a kedvezményt utólag tudjuk jóváírni, ezért ez esetben ne válassza a bankkártyás fizetést!)

A kedvezmény érvényesítéséhez a megrendelőlapon, a jegyzetek sorban kérjük feltüntetni a képzési csoport azonosítóját!

Leírás

Az Adó 2023 Magyarázatok könyv a Magyarországon legnépszerűbb Adótan könyv 34., átdolgozott kiadásával, valamint az Adó 2023 Teszt és Példatár könyvvel együtt képez szerves egységet, ad komplex naprakész adózási ismereteket a gyakorlat és a vizsgára való felkészülés céljából.

Mitől más, újszerű az Adó Magyarázatok szakkönyv?

A könyvet úgy alakítottuk ki, hogy a tanulmányaikat kezdők, az egyes részterületeken tudásukat elmélyíteni vágyók részére egyaránt elősegítse a teljes magyar adórendszert bemutató Adótan szakkönyv anyagának a feldolgozását.

 A magyar adózás legfontosabb területei közül az adójogi alapok, az adózás rendje, az adóigazgatási eljárás, a személyi jövedelemadó, a társasági és osztalékadó, az általános forgalmi adó, a társadalombiztosítás, a szociális hozzájárulási adó, a kisadózó vállalkozások tételes adója, valamint a kisvállalati adó egyes, nehezen érthető, vagy magyarázatra szoruló részei kerültek kiemelésre és részletes bemutatásra, elemzésre.

Az Adó 2023 Magyarázatok könyvet a kiválasztott területek jogszabály-előkészítésében résztvevő szakemberei készítették, így azok pontosan tükrözik a jogalkotói szándékot, rávilágítva egyben az adott területek helyes megközelítésére, szakmai hátterére, kizárva a félreértelmezés lehetőségét.

Az Adótan és az Adó 2023 Magyarázatok és az Adó 2023 Teszt és Példatár könyvek kölcsönös hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek felhívják a figyelmet az összefüggésekre, részletesebb elemzésekre, kifejtésekre.

A magyarázatok szakkönyv az offline rendszerbe integrálva biztosítja a gyors kapcsolódást a többi szakkönyvhöz, jogtárakhoz és más (például saját, Google) adatbázisokhoz.

A kiadványban a dőlt betűk a tárgyév változásait jelzik, amely az offline rendszerben sárga háttérrel jeleníthető meg. A jogszabályi hivatkozások az offline rendszerben kattintásra (ugrás menüpont) hozzák be a vonatkozó joganyagot. A további hivatkozások a kapcsolódó könyvekre pl. az Adótan, Teszt és példatár adott témakörhöz kapcsolódó részeire vonatkoznak, amelyek az offline rendszerben szintén kattintással (ugrás menüpont) érhetők el (pl. ASZ.6=Adó teszt és példatár/szja példák/6 sz. példa). A kiadvány fejezetei, valamint az offline rendszerben használt könyvek, saját anyagok, adatbázisok közötti tartalom-kapcsolat kijelöléssel és keresés menüponttal érhető el.

Kérjük a könyvvel, szoftverrel kapcsolatba kerülő oktatókat, hallgatókat és gyakorlati szakembereket, hogy kritikájukat, észrevételeiket, tapasztalataikat osszák meg velünk, hogy a továbbfejlesztésnél az Önök igényeit is figyelembe vehessük.

További információk

Kiadás éve

2023

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvantartási kód

612/23.

Szerzők

Dr. Bokor Csaba, Dr. Futó Gábor, Dr. Herich György, Dr. Németh Nóra, Dr. Szilovics Csaba, Palotai Kinga, Szatmári László

Oldalszám

570